Lépjen kapcsolatba velünk info@hk-green.hu

Bonsai - az ember és a természet szimbiózisa

A mai cikkben érdekes tényeket mutatunk be a gyönyörű bonsai-ról, amelyek biztosan nem hiányozhatnak otthonában vagy cégében. Megismerheti azonban a mesterséges bonsai birtoklásának előnyeit és az alapvető információkat a rendkívül népszerű Zen kertről, amely egyre népszerűbb és nem csodálkozhatunk.

A bonsai jelentése

A bonsai szó japánból származik, és szó szerinti jelentése "fa a fazékban". A "bonsai" kifejezést a világ minden nyelvén átvették, és sekély cserépben termesztett fákra utal. Egy ilyen növénynek úgy kell kinéznie, mint egy valódi fa, amely a természetben található, de miniatűr formában.

A legenda szerint a Han-dinasztia császára igazi kis tájat teremtett birtokán folyókkal, tavakkal, dombokkal és völgyekkel, valamint gyönyörű miniatűr fákkal. A Bonsai folyamatosan elbűvöli a növény szerelmeseit szerte a világon. Ha már fontolgatta a vásárlást, akkor ezen információknak mindenképpen meg kell győzniük döntése helyességéről.

A bonsai sokkal több, mint csupán apró fák. Még a japánok és a kínaiak is koncentrált energiaforrásnak tekintették a bonsait, és ünnepi pillanatok vagy meditációk során dekoratív fülkébe helyezték őket. A Bonsai-t régóta tiszteletben tartják a Feng Shui ősi művészetében, mivel képes életenergiákat bevinni egy szobába. A gondoskodás róluk igazi művészet. Ennek a miniatűr fának sok évbe telhet, mire a vad példányokat utánzó valódi formához jut.

Hol helyezze el ezeket az eredeti darabokat?

Ha valami különlegeset keres otthonához, irodájához vagy étterméhez, itt az ideje fontolóra venni a mesterséges bonsai-t . Az egyszerű mesterséges miniatűr fák számos előnnyel járnak. A legfontosabbak a fenntarthatóság és a minimális gondozás . Akár beltéren, akár szabadban, kis irodában vagy egy étterem praktikus kiegészítőjeként a bonsai bármilyen helyiségbe illik, bármilyen stílusban. Akkor is elhelyezhet mesterséges bonsai-t , ahol egy élő virágnak nem lennének ideális feltételei. Azonban ne alkalmazzon mesterséges bonsai-t a közvetlen napfényre, hogy elkerülje az elhalványuló faszínek nem kívánt hatását.

Az élő bonsai gondozása időigényes, de pénzügyileg is megterhelő. A mesterséges növények előnye az egyszeri vásárlás. Ezenkívül nincsenek meg a metszés, trágyázás vagy öntözés gondozásával járó költségek. Mesterséges bonsai vásárlásával garantáltan jelentős összeget takaríthat meg.

Minden termékünk alkalmas olyan emberek számára, akik allergiában szenvednek, és az élő fák vagy virágok egészségügyi problémákat okozhatnak számukra.

Zen kert és jelentősége

A zen kert ötvözi a természetet a hagyományos gondolkodásokkal, amelyek hangsúlyozzák a mély elmélkedést. Ezek az összetéveszthetetlen kertek főleg gondosan egymásra rakott kövekből, mohából vagy kavicsból készülnek. A kertek főleg kisebb kivitelben találhatók, és ennek köszönhetően minden figyelem erre a kis darab békére és szépségre összpontosul.

Ez nem csak a szépségről szól, de mindenekelőtt pótolhatatlan mélyebb jelentéssel bír. A kertnek olyan helynek kell lennie, ahol el lehet jutni a maximális béke szintjére egy fárasztó nap után. A Zen elem hozzáadása után az álom érzése úgy történik, mintha egy varázspálcával csapkodna.

Mint tudjuk, a hagyományos zen kertben nincs sok különféle virág vagy fa. Itt elsősorban olyan klasszikusokkal találkozhatunk, mint a bonsai fák , vagy a kisebb növekedésű fák különféle változatai. A mesterséges bonsai vagy növények egyik legjobb előnye valódi megjelenésük. A minőségi utánzatok nagyon valóságosnak tűnnek, és néha nagyon nehéz megkülönböztetni őket az élőktől. Nagyon jól megtartják eredetileg tervezett formájukat vagy színüket. Mivel nincs növekedés, nem kell aggódnia öntözéssel, műtrágyázással vagy metszéssel. A szintetikus fa néhány évig szinte ugyanaz lesz, mint amikor megvásárolta. Hetente legfeljebb néhány perc elegendő a levelek, a törzs és a virágcserép fenntartásához.

Nemcsak a maximális béke, hanem az érzékek felébresztése is a kívánt hatás. A szaglósejtek különösen örülnek a megnyugtató virágillatoknak, például a levendulának vagy a jázminnak.