Lépjen kapcsolatba velünk info@hk-green.hu

Magnólia és kártevői

Az előző szakaszokban ismertették a Magnolia -val előforduló betegség tüneteit és lefolyását. Ezek voltak az antracnóz, a klorózis, a lisztharmat, a verticillium hervadás és a zöld levélfolt. Elmagyaráztuk, hogy mi az oka ezeknek a betegségeknek, hogyan kell megfelelően diagnosztizálni és kezelni őket. Azt is leírtuk, hogyan lehet megelőzni ezeket a betegségeket.

Előfordulhat azonban olyan helyzet, amikor Magnólia hervad, hervad. Az ágak, levelek, rügyek és virágok fejlődése leáll. A levelek csavarodnak és színt váltanak, kiszáradnak. A leveleken különböző színű foltok jelennek meg. Megjelennek a bevonatok és a pókhálók. Ezeket a változásokat azonban nem betegségek okozzák, hanem különböző típusú kártevők. Különösen a kevésbé tapasztalt magnóliatermesztőknek lehetnek nehézségeik e változások okának meghatározásában. A kérdés könnyebb eligazodása érdekében a kártevők egyes típusait mutatjuk be ezekben a magnólia -betegségekkel foglalkozó cikkekben.

Kártevők

A dísznövényeket, köztük a magnóliákat, gyakori kártevők támadják. Különböző rovarfajok vagy más állatok élősködnek rajtuk, különböző kárt okozva nekik. Ezek azonban lényegében nem veszélyeztetik a Magnolia általános állapotát. Megbeszéljük, hogyan hat a növényre, ha atkák, bojtok és levéltetvek támadják meg. Természetesen elmagyarázzuk, milyen segítség van ezen paraziták elleni küzdelemben.

Tetvek

Ez a rovarfaj a magnóliák egyik leggyakoribb és legismertebb kártevője. Ez egy kis emlős rovar, amelynek teste jellemzően terjedelmes. A levéltetvek többnyire zöldek, de lehetnek szürke, fekete vagy narancssárga színűek is. Nagyon gyorsan szaporodnak. Megtámadják a növények és rügyek lágy szöveteit. A növény levéltetű -fertőzése befolyásolja általános megjelenését. A növény gyengül, hervad, levelei sárgulnak. Mivel a levéltetvek több gyümölcslevet szívnak, mint amennyit fogyasztanak, ragadós folyadék - mézharmat - jelenik meg a leveleken. Ezekben az édes váladékokban fokozatosan gombák fordulhatnak elő, amelyek fekete penészt okoznak. A levéltetvek vírusos betegségeket is továbbíthatnak.

A Magnólia megmentése és gyógyítása érdekében levéltetű oldattal permetezünk - megfelelő rovarirtó szereket. Választhatunk rovarirtó szereket kémiai vagy természetes alapon. A permetezést szükség esetén meg lehet ismételni.

Atka

Ha az atkák háziasultak Magnóliáikon , akkor a következő jelekkel észlelheti jelenlétüket:

Az atkák számára megfelelő körülmények meleg, száraz környezetben vannak.

Az atkák azok olyan apró, hogy csak nagyítóval lehet megfigyelni őket. Azonban nagyon gyorsan szaporodnak. Nem tartoznak a rovarokhoz - pókok. Növényi lével táplálkoznak. Nem okoznak közvetlen elpusztítják a növényeket, de a levelek károsításával csökken az általános vitalitásuk. A fertőzött növények kezelése nem könnyű. Az atka gyorsan ellenáll a használt növényvédő szereknek. Kémiai peszticidek alkalmazásával elpusztítjuk az atkákkal táplálkozó ragadozókat is, nevezetesen:

Jobb természetes alapú peszticideket és ragadozó atkákat használni. A Magnolia fertőzött részeit azonnal el kell távolítani és megsemmisíteni. Semmilyen körülmények között nem használhatók komposztba.

Bojt

Ennek az emlős rovarnak kicsi karcsú teste van, max. 3 mm. Két pár keskeny, színtelen szárny jellemzi, amelyek szélei kopottnak tűnnek - innen a név. Fajtól függően a felnőtt bojtok sárga-barna vagy fekete színűek. A testen azonban fehér, piros vagy fekete jelölések is lehetnek. A lárvák felnőttekre hasonlítanak, de nincs szárnyuk. A bojt a növénylevek szívásával károsítja a növényeket. A növények fertőzött részein apró foltok és gödrök jelennek meg. Ezek a rovarok vírusos betegségeket okozhatnak a növényekben vírusok továbbításával. A növények kezelését azonnal el kell kezdeni a kártevő észlelése után. A paraffinolajokon alapuló készítmények felhasználhatók. A vegyi védelemhez rovarölő szereket használnak, amelyeket 3-4 alkalommal, 5-6 napos időközönként kell alkalmazni. Célszerű különböző hatóanyagú spray -ket használni, mivel ez a fajta kártevő viszonylag gyorsan ellenáll a rovarölő szereknek.

A magnóliák professzionális utánzatai

Az utánzattermékek egyértelmű előnye, hogy a szabadban bárhol elhelyezhetők. Nem szükséges figyelembe venni, hogy a kiválasztott élőhely alkalmas -e bármilyen növény termesztésére. Lehetőség van olyan növény utánzatának választására, amelyet hazánkban nem lehet termeszteni, vagy termesztése nagyon igényes. Az utánzatok magas színvonalúak esztétikai szempontból. Vásárláskor azonnal kiválaszthatja a növény megfelelő alakját és méretét. A gyártásukhoz használt anyagnak köszönhetően könnyen karbantarthatóak, és vizuális változás nélkül nagyon hosszú ideig tartanak.