Lépjen kapcsolatba velünk info@hk-green.hu

Palma areca - egyediség és elegancia

A Palma Areca egy növény, amelynek törzskönyve egészen Madagaszkárig terjed. Régiónkban azonban főleg klasszikus szobanövényként látható. Különösen felálló száruk hasonlít az egyedülálló bambusznövényhez. Ezeknek a száraknak általában legyező alakú, ívelt, levelei végződnek, amelyek ellentétes irányban vannak elrendezve. A levelek hihetetlenül 1,2 méter hosszúak lehetnek.

A pálmafa ágaiból új növények nőnek. Ha a növény természetes környezetében nő, hihetetlen 15 méter magasra nőhet. Beltéri környezetben azonban csak 10% -kal nő a magassághoz képest, amikor természetes környezetben nő (150 centiméter). Nagyon lassú ütemben növekszik és könnyen ápolható. Mint minden növény, a Palma Areca is hozzájárul a szoba jobb légköréhez, klímájához.

Osztással szaporodik. Ha a növényt átültetik, a fiatal növények könnyen elválaszthatók az anyanövényektől - így szaporodik a Palma Areca. A szaporítási siker növelése érdekében azonban tanácsos, hogy a fiatal növények ne haladják meg a 30 centimétert. Az Arecu tenyeret minden második évben át kell ültetni tavasszal, mindig nagyobb tartályba.

A tenyészidőszak során szükséges, hogy Palma jól szűrt helyen legyen. Télen azonban még akkor sem árt neki, ha közvetlen, éles, napfénynek van kitéve. Palma 16 ° C feletti hőmérsékletet és magasabb páratartalmat igényel.

A talaj áteresztő, tőzeggel, homokkal és levelekkel keveredik. A Palma öntözése intenzíven, nagyobb mennyiségben kell, de télen kevesebb vizet igényel - akkor a víz mennyiségét körülbelül harmadával kell csökkenteni. Mivel ez az egyedülálló növény magas páratartalmat igényel, szükséges a virágcserepet egy tálra helyezni, amely tele van hidratáló kövekkel. A trágyázás a vegetációs időszakban, azaz nyáron ajánlott klasszikus, folyékony műtrágyával, amelyet 50%-os koncentrációra hígítanak.

Kártevők és betegségek

Tudnia kell, amikor a levelek barna végei megjelennek a növényen. Ez különösen azt jelzi, hogy a helyiség levegője túl száraz. Ebben az esetben természetesen meg kell növelni a páratartalmat abban a helyiségben, ahol a növény található. Jó megoldás lesz az is, ha elkezdjük harmatolni a leveleket. A levelek, amelyek megbarnulnak - elszakadva elpusztulnak, csak elkapják őket.

Ha foltok vannak a növényen, annak több oka is lehet. Lehet, hogy túlcsordul a növény, túl kemény vizet öntöz, vagy akár lehűti a növényt. A levelek sárgulását a kiegyensúlyozatlan, helytelen táplálkozás okozza.

Ha a levelek ezüstös színűvé válnak, akkor a növényt valószínűleg kártevő - atka - támadja meg. Ebben az esetben is segít a Palme, ha növeli a páratartalmat.

Információforrás: MojeRastliny

A Paliem Areca számos faja létezik, egyedi fajokkal a piacon.

A mesterséges Palma Areca betel 160-170 centiméter magas, beleértve egy körülbelül 80 centiméter átmérőjű edényt. Az 50 filigrán levélnek köszönhetően a pálmafa valóságosnak tűnik. Nagyon vonzó szobanövény. A levelek sötét és világoszöld színűek, hogy könnyebben lássák a friss leveleket. A pálmafának 7 mesterséges törzse van, és a levelek körülbelül 60 cm -re kezdődnek a talajtól. A pálmafa nagyon természetesnek tűnik, és összességében viszonylag sűrű. A levelek szükség szerint hajlíthatók. A mellékelt alapedény 17 x 20 centiméter.

Areca betelová.
Areca betelová.

Ez a mesterséges Areca betel tenyér különböző méretekben kapható. 190 és 210 centiméteres méretben kapható.

Az Areca betellel ellentétben a piacon van az Areca is, amelynek mérete 100 centiméter. A tenyér teljes magassága körülbelül 100 cm, a korona átmérője körülbelül 50 cm. 27 különböző hosszúságú és szélességű pálmalevél kisebb 243 pálmalevéllel van felszerelve. A Palme lágy, de sűrű megjelenést kölcsönöz neki. A levelek kiváló minőségű anyagból készülnek. Különösen figyelemre méltóak az apró részletek, például a levelek alakja, színe. A törzs alsó részében a valódi tenyérből származó szárak fa végeit dolgozzák fel. A levelek vízálló PE anyagból készülnek, ami miatt ez a növény alkalmas védett szabadtéri területekre. Nem alkalmas szeles helyekre, mivel a levelek elszakadhatnak. A gyártótól függően az üzemet dekoratív edényben vagy alapműanyag edényben szállítják. Javasoljuk a megfelelő ültetést, hidrogranulátumot vagy más töltőanyagot.

Umelá palma Areca.
Umelá palma Areca.

Az Areca mesterséges tenyér körülbelül 120 cm magas (a talajtól mérve), és 13 textillevélből áll. Különösen figyelemre méltóak a nagyon szép, különböző hosszúságú filigrán textillapok. Alacsonyan kezdődnek az edény felett. A felső területen lévő hosszú levelek miatt a pálmafa nagyon kiterjedtnek tűnik. A leveleket tetszés szerint hajlíthatjuk. A pálmafa magassága az edénnyel együtt körülbelül 120 cm. A pálmalevelek száma 13 db. A tenyér átmérője körülbelül 100-120 cm. A lombozat kezdete körülbelül 35 cm.

Palma Areca 120 centimetrov.
Palma Areca 120 centimetrov.

Az Areca pálmafák sűrűségük miatt az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti pálmafajta. A pálmalevél textil anyagból készül, és nagyon jól másolja a valódi leveleket. Az eredetileg trópusi erdőkből származó pálmafa egzotikus hangulatot kölcsönöz otthonának. Mesterséges areca pálmafánk cső alakú műanyag törzsből és enyhén sárgászöld hosszú szárból készül, amelyek vászonból készült enyhén ívelt leveleket hordoznak. A textil tenyérrost a három fő törzsön reprodukálható, ennek köszönhetően a tenyér még reálisabbnak tűnik. Az Areca mesterséges pálmafa természetes színű, levél alakú és levél domborzatú, ezért nagyon szép és részletes mása egy valódi pálmafának. A pálmafa magassága az edénnyel együtt körülbelül 150 cm . A tenyér átmérője körülbelül 80-90 cm. A pálmafa 24 levéllel és 4 hajtással van felszerelve. A levelek mérete körülbelül 35 x 25 cm és 47 x 27 cm. Az alap edény 17 x 20 cm (HxHM). A levelek szorosan össze vannak kötve a biztonságos szállítás érdekében. Az egyes levelek nagyon jól modellezhetők, és látszólag valódiak. A pálmafa teljességét vagy sűrűségét maga határozhatja meg, és a kívánt ízléshez igazíthatja.

Umelá palma Areca vo veľkosti 150 centimetrov.
Umelá palma Areca vo veľkosti 150 centimetrov.

Az Areca pálmafák a lakó- és kereskedelmi terek díszítésére szolgáló legnépszerűbb pálmafajták közé tartoznak. A levelek vászonból készülnek, és így részletesen reprodukálják az eredeti valóságot. A 19 finom legyező alakú levélnek köszönhetően a pálmafa szép sűrű. Az Areca pálmafa reális színű, levél alakú és levél domborzatú, ezért egy valódi pálmafa gyönyörű és részletes mása. A tenyér teljes magassága, beleértve az edényt is, 170 cm . A levelek száma a tenyéren 19 darab plusz 3 új hajtás. A levelek mérete körülbelül 55 x 27 cm, és vászonból készülnek. 3 műanyag törzset mesterséges tenyérrost borít. A tenyér átmérője körülbelül 90-100 cm. A lombozat kezdete körülbelül 50 cm -nél kezdődik.

Palma Areca vo veľkosti 170 centimetrov.
Palma Areca vo veľkosti 170 centimetrov.

A pálmalevél nagyon jól másolja a valódi leveleket. 2 valódi, külön magasságú fatörzs használatával, amelyek számos pálmalevéllel rendelkeznek, az Areca Palm ez a másolata nagyon sűrűnek és fényűzőnek tűnik. A leveleknek egyedi száruk van, így az Ön igényei szerint alakba hajolhatnak (szorosan illeszkedő és sűrű vagy tovább elválasztott és légies). A teljes magasság a talajtól körülbelül 225 cm , átmérője körülbelül 110 cm. Az üzemet alap műanyag edényben szállítják. Illusztrált virágcserepek állnak rendelkezésre. Egy magas virágcserép használatával a tenyér teljes magassága könnyen elérheti a 275-300 cm-t. A pálmafa 1100 levéllel van felszerelve.

Ez az egyedülálló, 225 centiméteres méretű pálmafa különösen alkalmas éttermek, csarnokok, bevásárlóközpontok belsejébe és bárhová, ahol szeretné, hogy arathassa sikerét.

Palma Areca vo veľkosti 225 centimetrov.
Palma Areca vo veľkosti 225 centimetrov.

Végül a legjobb. Az Areca Royal pálmafák egyedülállóak, amelyek minden sarkot megvilágítanak. 120 és 180 centiméteres méretben kínáljuk őket.

Ahogy a neve is sugallja, a Royal Areca pálma az Areca pálma királynője. A pálmalevelek különösen sűrűek és szélesek, a szárak pedig különösen hosszúak. A pálmalevelek nagy száma és az egyes levelek mérete miatt ez a tenyér különösen kiterjedt és bokros. Az Areca műpálma 24 (120 cm -es tenyér esetén) vagy 45 (180 cm -es tenyér esetén) vastag levelének köszönhetően az egyik legnépszerűbb tenyérfajta a belsőépítészetben. A pálmalevelek hossza változó, és rövid hajtásokkal kezdődnek közvetlenül a virágcserép felett. A különböző hosszúságú leveleknek egyedi száruk van, ezért csodálatosan hajlíthatók formájukra a saját igényei szerint (szorosan illeszkedő és sűrű, vagy tovább elválasztott és légies).

Palma Areca Royal vo veľkosti 120 centimetrov.
Palma Areca Royal vo veľkosti 120 centimetrov.
Palma Areca Royal vo veľkosti 180 centimetrov.
Palma Areca Royal vo veľkosti 180 centimetrov.

Miért válassza az areca mesterséges pálmafát?

A minimális gondozás, a kártevőfertőzéstől való félelem és a klasszikus Areca élő tenyér megkülönböztethetetlensége csak egy apróság, amely mindenképpen meggyőzi Önt a vásárlásról. A különböző formatervezésű termékek széles választéka garantálja, hogy nem tudja eldönteni, melyik végső soron rendezi meg otthonát.

A hátrány azonban elhanyagolható, hogy az Areca mesterséges pálmafa szépsége és minden előnye ellenére nem tud keringni és javítani a levegőn.