Lépjen kapcsolatba velünk info@hk-green.hu

Sövény vagy szakmai utánzat?

Sövény

A sövényeket régóta használják a föld meghatározására. Ezeket a területek határainak meghatározására, a nem kívánt belépés megakadályozására, a magánélet biztosítására és teljesítésére használják   szintén nagyon fontos szerepet játszik a tér általános esztétikai kialakításában. Sövények , különböző lombhullató és örökzöld növények, cserjék és fák ültetése. Ez a tulajdonos ízlésétől, a megfelelő környezettől és a tárgytól is függ, amelynek megjelenését befejezik. Ahhoz, hogy egészségesek legyenek és megjelenésüket tekintve, jelentős ismereteket igényelnek a termesztőtől a felhasznált növényekről, az élőhely alkalmasságáról, a talaj és a műtrágyázás módjáról, a nedvesség mennyiségéről, a napfényről. Az utóbbi időben jelentősen változó időjárási körülmények is nagyban befolyásolják a sövény állapotát és megjelenését. Nagyon befolyásolják a betegségek és kártevők. Még azokat is, amelyek a közelmúltig szélességi körünkön csak szórványosan fordultak elő, vagy egyáltalán nem fordultak elő.

Professzionális utánzási sövény

E problémák közül sok, ha nem mindegyik leküzdhető professzionális utánzással. Ahogy a gyártók növényutánzatok gyártásával foglalkoznak , úgy mesterséges sövények gyártásával is igen széles körben foglalkoznak.

Minőségi anyagok és csúcstechnológiák használata biztosítja azok hosszú távú szín- és formaállóságát . Minden probléma nélkül ellenállnak az időjárásnak. A felhasznált gyártási anyagok garanciát jelentenek arra, hogy a sövényutánzatok sokáig ellenállnak a magas hőmérsékletnek, a nagy fagynak, az esőnek és a hosszú távú páratartalomnak, negatív következmények nélkül. UV stabilitás jellemzi őket, azaz ellenállnak a közvetlen napfénynek. Még tűzálló anyagokból is készülnek. Könnyen karbantarthatók, csak karbantartásmentesek . A könnyebb kezelés és az egyszerű telepítés érdekében a sövények utánzatai panelek formájában készülnek több dimenzióban. A négyzet alakú paneleket többnyire 25x25 cm, 50x50 cm és 100x100 cm méretekben gyártják. A téglalap alakú panelek többnyire 60x40 cm méretűek. Az alsó oldal egy műanyag rácsból áll, amelyre egy sövény utánzat van rögzítve.

Maga a telepítés nem igényel magas szintű kivitelezést, és nincs szükség speciális szerszámokra . A mesterséges sövény alapja lehet hálóból, fából, betonból, falazatból, kovácsolt és fémlemezből készült kerítés. Ezért minden olyan anyagra felszerelhető, amelyet általában kerítések építésére használnak. Amikor a paneleket a hálóra szerelik, opcionálisan hagyományos kábelkötegelőket és feszítőhuzalokat használnak. Más anyagokra történő felszereléskor csavarokat, megfelelő tipliket és különféle horgokat használnak.

Egy másik nagy előny az utánzat , amely bárhová elhelyezhető. Mint zöld falak és festmények, vagy a különböző válaszfalak és képernyők. Alkalmasak terek szépítésére, és esztétikai szempontból magasabb szintet biztosítanak számukra. A jelenlegi trendek alapján, már egyre gyakrabban alkalmazzák a befejező a belső terek a lakások, irodák, bejárat és kongresszusi termek, szobák, éttermek, fitness központ, fürdőszobák, medencék, wellness központok, stb

Az utánzatok köre széles, és lehet választani egy valódi növény utánzatát, ami reális, vagy választhat olyan paneleket, amelyeket kollázsok alkotnak - a kerítést a levelek változatos szerkezete alkotja több színben és típusban.

Kívül az utánzatok klasszikus sövényként használhatók. A reális megjelenés növelése érdekében különféle esztétikai kiegészítőkkel, virágokkal, ajtókkal, kapukkal szépítheti őket. Az élő növények által kialakított környezettel kombinálva gyönyörűen harmonizálnak és egy harmonikus egészet alkotnak.

Az utánzatok szintén nagyon praktikusak, és alkalmasak az erkélyek, loggiák és teraszok általános megjelenésének kiegészítésére. A sövényutánzatok másik jelentős előnye, hogy a szabadban nem termeszthető növények másolataiból is készülhetnek. Ha úgy döntött, hogy utánzatokat helyez el a kültéri környezetben, akkor tanácsos PE vagy PVC anyagokból készült termékeket választani. Ezek a termékek jelentősen hosszabb ideig tartanak a kültéri környezetben. A gyártók 10 év garanciát vállalnak. A megfelelő utánzat sövény kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy minél kisebbek a levelek és minél rövidebbek a szárak, annál kisebb a kerítés átlátszósága.

A szép örökzöld "sövény" látványa az év bármely szakában még megerősít abban a hitben, hogy ez mindenképpen megtérülő befektetés.