Lépjen kapcsolatba velünk info@hk-green.hu

Mesterséges Fikuszfa 180 cm

Kedvezmény
9 %
Eredetileg
56 599 Ft
Csak ma
51 399 Ft ÁFA-val
40 471,65 Ft ÁFA nélkül
Nem elérhető
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Leírás

Jellemzők

A Fügefa ama Fikusz néven való elnevezése csak a nemzetség dísznövényeire utal, különösen azokra, amelyek kemény, fényes sötétzöld elliptikus levelekkel rendelkeznek. A Fikusz család több mint 800 trópusi és szubtrópusi fás szárú növényfajt tartalmaz. A Fikuszt légies gyökerekből származó másodlagos törzsek alkotják. A mi viszonyainkban a trópusi fajokat dísznövényként termesztik. A közönséges Fikusz egy Földközi - tenger térségéről származó szubtrópusi fafaj, melyet Szlovákiában is termesztenek, gyümölcsét (füge) pedig importálják hozzánk. A közönséges Fikusz lombhullató fa vagy cserje általában 10 m, de legfeljebb 15 m magasra nő. A levelek egyszerűek és általában 10-30 cm hosszúak. Egyes források szerint egyszikű növény, mások szerint kétszikű. A pépe és az éretlen gyümölcse mérgező.

Előfordulás

A Közel - Keletről és Nyugat - Ázsiából származik, de ősidők óta termesztik, valamint mára az egész világon dísznövényként és gyümölcsfaként szolgál. Ázsia és Észak - Amerika helyi térségeiben honosított faj lett. Ma már háziasított növényként is megtalálható a Földközi-tenger nyugati részétől India északkeleti részéig terjedő övezetekben. Szlovákiában több évszázada termesztik meleg területeken, szőlőkben vagy különböző védett helyeken, de hazánkban nem túl nyereséges a termesztése, mivel a Fikusz gyakran elfagy.

Paraméterek

A mi mesterséges Fikuszunk 180 cm magas, beleértve a virágcserepet is. 7 törzsből áll, melyek természetes fából készültek. Az első korona a törzsek első harmadában kezdődik. A második korona a legmagasabb törzs tetején található. 2420 darab műanyagból készült levél alkotja, melyek érintésre teljesen élethűnek tűnnek, ezek az élő Fikusz leveleinek tökéletes másolatai. A levelek világos, illetve sötétzöld színekben pompáznak, széleik krémszínűek. Fikuszunkat 20,32 cm átmérőjű díszbetétben szállítjuk mesterséges aljzattal ellátva, melynek felülete mohautánzattal borított.

Elhelyezés

A mi mesterséges Fikuszunk nagyon szépen kitölti a nyitott és jól megvilágított helyiségeket. Reális megjelenésének köszönhetően gyönyörű dekorációja lesz otthonának vagy az irodájának, tulajdonképpen el is feledi majd, hogy ez a Fikusz valójában mesterséges alapú. Gyönyörűen kiemelkedik a talapzaton, a nappaliban és az étkezőben, minden esetben a lakás vagy ház legreprezentatívabb részein. A mesterséges Fikusz garantáltan becsempészi az egzotikát otthonába.

Kombinációk

A mesterséges Fikusz nagyon jól kombinálható más fügefajokkal, valamint különböző pálmafákkal is. Amennyiben attól tart, hogy a virágzó növényeket nem helyezheti eme pálmafa mellé, egy kellemes tévedésnek néz elébe. Nagyon jól kiegészítik egymást például a Guzmaniával. Ez a Fikusz is tökéletesen illeszkedik a műanyag RATO virágcserepekbe, főleg világosabbak emelik ki szépségét, de a sötét színű, rattan mintájúakba is tökéletesen beillenek. Kínálatunkban természetesen megtalálja őket, valamint a virágcserépben történő ültetést azáltal is különlegessé teheti, ha faforgácsot helyez az aljzat felületére. Választhat dekoratív köveket is, melyek nagy választéka szintén megtalálható honlapunkon.

Paraméterek

Termékkód 20083
Magasság 180 cm
Meghatározás belső
Virágcserép csak belső bélés
Helyezze be a magasságot 17 cm
A betét átmérője 19.8 cm
Szárak / szárak száma 2 ks
Szár / szár anyaga faipari
Levélmagasság 6 cm
Levél szélessége 4 cm
Lapok száma 2420 ks
Lapanyag műanyag
Törzs / szár színe barna
Ág színe zöld
Levél színe zöld, fehér
Törzs / szármagasság 60 cm
UV védelem nem
Szín beillesztése fekete

Vélemények

0 z 5
Ez a termék nincs besorolva. Értékelje elsőként!